عسل طبیعی همیشه به رنگ زرد طلایی نیست و ممکن است به رنگهای روشن تر یا تیره تری تغییر کند. این تغییرات در رنگ عسل طبیعی، سوالات بسیاری را در ذهن ها ایجاد میکند؛ که علت این تغییر رنگ در عسل چیست و چگونه رخ میدهد؟ آیا این تغییرات رنگ تأثیری بر خواص و کیفیت عسل دارند؟ در این مقاله، ما به معرفی انواع رنگ عسل طبیعی و خواص هریک از آن ها میپردازیم. آگاهی از رنگ عسل و علت تغییر رنگ عسل طبیعی برای مصرفکنندگان مفید است. چرا که شناخت بهتر این پدیده میتواند به ما کمک کند تا بتوانیم رنگ طبیعی عسل را حفظ کنیم.
رنگ عسل طبیعی اصل
وقتی در مورد رنگ عسل طبیعی سوال میکنیم، معمولا تنها رنگ زرد طلایی در ذهنها پدیدار میشود. این باعث میشود تصور کنیم که عسل طبیعی و تازه حتماً باید به این رنگ باشد؛ اما در واقع رنگ عسل طبیعی همیشه زرد نیست. شاید برای شما جالب باشد که بدانید رنگ عسل طبیعی ممکن است قهوهای تیره یا حتی بی رنگ باشد. پس نباید زرد بودن رنگ عسل را ملاک طبیعی یا غیرطبیعی بودن آن قرار دهید .پس از کجا بفهمیم عسل طبیعی است؟
یک راه جالب و خوب برای تعیین کیفیت عسل بر اساس رنگ این است که طعم، شکل و رنگ عسل طبیعی را مورد بررسی و مقایسه قرار دهید. به عنوان مثال اگر شما عسل تیره رنگی دارید، طعم آن باید تقریباً تند باشد. اما اگر عسل، رنگ زرد طلایی و روشنی داشت باید طعمی ملایم داشته باشد. در خیلی از موارد رنگ عسل به نوع عسل و منبع تغذیه زنبورها بستگی دارد.
علت تغییر رنگ عسل طبیعی
سوال اکثر مردم این است که چرا رنگ عسل تیره میشود ؟ در پاسخ باید بگوییم که پارامترهای مختلفی که بر تغییر رنگ عسل تاثیر دارند. شرایط نگهداری عسل یکی از آنهاست. به عنوان مثال؛ عسلهایی که در دمای بالاتر از صفر درجه سانتیگراد نگهداری میشوند به آرامی به رنگ تیره تری در میآیند.
گیاهان و گلهایی که در خاک رس پرورش یافته شدهاند؛ در مقایسه با گیاهانی که در خاک شنی پرورش پیدا کردند، عسل تیره تری را ارائه میدهند. نکته دیگری که شاید ندانید این است که عسل های بهاری معمولا کم رنگ تر و سفیدتر هستند و عسلهای پاییزه اغلب تیره ترند. علت تغییر رنگ عسل طبیعی به نوع گل نیز بستگی دارد. شهد برخی از گل ها ، عسل تیره تری را ارائه می دهند.
عسل سیاه بهتر است یا زرد ؟
اگر بین انتخاب عسل تیره یا روشن تردید دارید، بهتر است بدانید که عسل تیره رنگ سرشار از اسیدهای آمینه و مواد معدنی است. به گفته کارشناسان، عسل های تیره تر خواص درمانی و گیاهی بیشتری دارند. اگر شما به خواص خاصی از عسل نیاز دارید، باید بر اساس مطالعات علمی و توصیههای مرتبط تغذیهای تصمیم بگیرید. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله تفاوت عسل سیاه و زرد را می توانید مطالعه کنید.
علت سفید شدن عسل در یخچال
سفید شدن عسل داخل یخچال ناشی از تغییرات قندهای درون عسل و رس بستن آن است. وقتی عسل در دمای یخچال قرار میگیرد، بلورهای گلوکز و فروکتوز در عسل شروع به تشکیل کردن ساختار بلوری میکنند. همچنین داخل یخچال، معمولاً رطوبت به میزان بالاتری وجود دارد و همین مسئله باعث میشود کریستالیزه شدن عسل با سرعت بالاتری انجام شود.
جلوگیری از تغییر رنگ عسل طبیعی
توجه به نکات زیر می تواند به حفظ و عدم تغییر رنگ عسل طبیعی کمک کنند، اما لازم به ذکر است نمی توان به مدت طولانی، جلوی تغییرات طبیعی در رنگ عسل را بگیرید.
- عسل را در شرایط خشک و خنک نگه دارید. حرارت و رطوبت میتواند تغییر رنگ عسل را تسریع کند .
- عسل را از نور مستقیم خورشید دور نگه دارید.
- از بسته بندی مناسب برای نگهداری عسل استفاده کنید و از تماس آن با هوا و عوامل محیطی دیگر جلوگیری کنید.
- نگهداری طولانی مدت عسل در یخچال ممکن است به تغییر رنگ عسل منجر شود. بهتر است که عسل طبیعی را در دمای اتاق نگه دارید.
- از منابع معتبر و تأیید شده برای خرید عسل استفاده کنید.
انواع رنگ عسل
عسل ها بر اساس رنگشان در دسته بندیهای مختلفی جای میگیرند. این حرف به این معناست که رنگ عسل ها بر اساس گیاهانی که زنبورعسل از آنها تغذیه کرده تقسیم بندی میشوند و رنگها و ویژگیهای مختلفی را میگیرند. عسلهایی که تنها از شهد یک نوع گیاه تهیه شده باشند، بر اساس همان گل نامگذاری میشود. مانند: عسل گون و عسل مرکبات. در طب سنتی انواع عسل مزایا و خواص خاص خود را دارد. برای شما در جدول زیر انواع رنگ عسل طبیعی و کاربرد هر رنگ و گیاه ، توضیحاتی را ارائه دادیم.
دیدگاه ها